Rij veilig met goed werkende schokdempers

De functie van schokdempers

Een auto beschikt over veringen om ervoor te zorgen dat niet iedere hobbel rechtstreeks op de inzittenden wordt overgedragen. Echter, is er ook een systeem nodig dat de veringen dempt zodat inzittenden niet alle kanten op gaan. Daarom bestaan er schokdempers. Schokdempers dempen de bewegingen van de veren waardoor er minder schokken zijn. Dit is niet alleen voor comfort belangrijk, maar ook om grip op de weg te behouden. Schokdempers zorgen ervoor dat de banden contact houden met het wegdek en is dus een belangrijk onderdeel van de wielophanging. Goed werkende schokdempers zijn noodzakelijk voor de veiligheid en stabiliteit.

Schokdempers Van Schellen Auto's

Versleten schokdempers

Bij gebruik van uw auto, maakt u ook gebruik van de schokdempers. De schokdempers worden dus ontelbaar vaak gebruikt. Toch gaat de slijtage geleidelijk. Hierdoor is het lastig om te constateren wanneer de schokdempers versleten zijn. Versleten schokdempers beïnvloeden de remweg, de wegligging van uw auto en er is meer kans op aquaplaning. Daarnaast ontstaat er extra slijtage aan de banden en andere onderdelen zoals stuur- en ophangingsdelen. Het is dus belangrijk om tijdig uw schokdempers te vervangen.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 auto’s rondrijdt met een versleten schokdemper(s). Dit heeft dus gevolgen voor de verkeersveiligheid. Bovendien maken versleten schokdempers een autorit extra vermoeiend en oncomfortabel voor de inzittenden. Het is dus belangrijk dat u de schokdempers regelmatig laat controleren. Als uit de controle blijkt dat uw schokdempers niet meer voldoen kunt u uw schokdempers vervangen bij Van Schellen auto's

Schokdemper wist u datjes

  • 1 op de 4 auto’s rijdt met een versleten schokdemper(s)
  • Goede schokdempers hebben meer invloed op de wegligging dan bijvoorbeeld winterbanden
  • Een schokdemper veert per kilometer tussen de 5000 en 7000
  • Schokdempers gaan ongeveer 180.000 km mee, afhankelijk van uw rijstijl
  • Schokdempers worden per set vervangen om de auto in balans te houden
  • Uw auto wordt afgekeurd als uw schokdempers lekken

Schokdempers testen door de schokdempertestbank

Voor het comfort van alle inzittenden van een auto is het belangrijk dat uw schokdempers en veringen goed in balans zijn. Het is niet de bedoeling dat elke hobbel rechtstreeks op de inzittenden wordt overgedragen, maar het is ook niet wenselijk dat de passagiers alle kanten op geschud worden. Om dit goed te testen beschikken wij bij AutoCrew van Schellen over een schokdempertestbank.

Schokdempertestbanken maken het mogelijk om de conditie van uw schokdempers professioneel en nauwkeurig te controleren. Een groot voordeel van deze manier van testen, is het feit dat uw schokdempers niet gedemonteerd hoeven te worden. Mocht uit de testresultaten blijken dat uw schokdempers niet meer voldoen aan de maatstaven bent u direct op de juiste plek. Bij AutoCrew van Schellen schakelen we snel en kunnen we uw schokdempers vervangen. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met u.

Schokdempers vervangen bij Van Schellen

Bij van Schellen Auto’s controleren wij kosteloos uw schokdempers door onze geavanceerde schokdempertestbank. Zijn de schokdempers aan vervanging toe? Bij ons krijgt u altijd een prijsopgave vooraf en wordt er niets vervangen zonder overleg met u. Wij vervangen de versleten schokdempers alleen met topkwaliteit schokdempers en tegen een zeer scherpe prijs. Maak nu snel een afspraak om uw schokdempers te laten controleren.