Uitlijnen

Wanneer moet u de auto uitlijnen?

Trekt uw auto naar links of naar rechts? Dan is de kans groot dat uw auto uitgelijnd moet worden. De wielen staan dan niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Het uitlijnen van uw auto is niet alleen erg belangrijk voor uw veiligheid, maar is ook kostenbesparend. Slecht uitgelijnde wielen zorgen namelijk voor bandenslijtage en een hogere brandstofverbruik.

Een aanrijding kan naast schade, ook afwijkingen in de uitlijning van uw auto veroorzaken. Uw auto trekt dan naar links of rechts of uw stuur keert niet meer terug naar de middenstand nadat u door een bocht bent gereden. Ook in de volgende gevallen raadt Van Schellen Auto’s aan om uw auto te laten uitlijnen:

  • Een keer per jaar of om de 20.000 kilometer
  • Na het vervangen van een wiellager
  • Na de aankoop van nieuwe banden
  • Na het hard raken van een kuil of een stoeprand

Waarom is het uitlijnen van de auto belangrijk?

Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielstanden zo worden afgesteld dat ze exact in een recht spoor lopen. Om uw auto uit te lijnen, heeft Van Schellen Auto's de meest moderne elektronische uitlijnapparatuur en kennis in huis. De monteurs zijn speciaal getraind om met behulp van hoogwaardige technologie de auto nauwkeurig uit te lijnen.

De uitlijning van uw auto wordt gecontroleerd en gecorrigeerd daar waar nodig meteen. Het uitlijnen van uw auto duurt ongeveer een uur. Wilt u uw auto uitlijnen bij Van Schellen Auto's? Bel dan naar 038-3314675 of plan een afspraak in de online planner.

Uitlijnen 1 Van Schellen Auto's

Een goede uitlijning van uw auto is essentieel om de volgende redenen:

  • Het zorgt voor een goede wegligging
  • U verbruikt minder brandstof en bespaart dus kosten
  • Uw banden gaan langer mee